Zorg voor kinderen

Laat kinderen meedenken of meehelpen

Vanzelfsprekend krijgen ook kinderen te maken met het overlijden van een opa, oma of ander familielid. Het is belangrijk ze zo veel mogelijk te betrekken bij het afscheid en aandacht te hebben voor hun ideeën en vragen. Door hier open voor te staan en in begrijpelijke taal uit te leggen wat er gebeurt, merken kinderen dat doodgaan en rouwen deel uitmaken van het leven en geen rare, enge gebeurtenissen zijn.

Kinderen mee laten helpen is bovendien een prima manier om ze te leren om te gaan met hun vragen en verdriet en deze een plek te geven. Wij hebben gemerkt dat zowel jonge als oudere kinderen het fijn vinden om bijvoorbeeld te helpen bij het bloemen dragen, een kaarsje aan te steken, tekeningen of gedichtjes te maken, de uitvaartkist en sluitschroeven te versieren of naast ons te lopen voor de rouwauto.

Wist u dat er verschillende, mooie en geschikte kinderboeken bestaan over dit onderwerp? Wij reiken deze boeken, maar ook andere informatie, graag aan.

Betrekken kind-Uitvaartverzorging Nijmegen-Sint Anna Molen-Constantijn Koen
Overlijden kind-Uitvaartverzorging Nijmegen-Sint Anna Molen-Constantijn Koen
Uitvaart kind-Uitvaartverzorging Nijmegen-Sint Anna Molen-Constantijn Koen

“Constantijn is een zeer fijne toegankelijke man en helpt goed meedenken om samen een mooi afscheid te verzorgen. Dankzij hem hebben wij een mooi afscheid gehad van ons kindje. Hij heeft alles tot in de puntjes geregeld en is altijd bereikbaar voor vragen. Wij kunnen hem voor iedereen aanbevelen en een volgende keer zou ik zeker weer voor Constantijn kiezen.”

 

Wanneer een kind overlijdt

Droevig is het wanneer een dierbare overlijdt, maar bij het sterven van een kind is het verdriet niet in woorden te vatten. Graag ondersteunen wij dan ouders en andere familieleden. Wij staan klaar bij vragen en twijfels, en zorgen ervoor dat ouders voldoende informatie krijgen over de mogelijkheden rondom het afscheid van hun kind.

Onze ervaring is dat mensen bij het overlijden van een kind, vooral de ouders, veel zelf willen organiseren, iets willen vertellen of een ander ritueel hebben bedacht. Volkomen begrijpelijk, logisch en iets om aan te moedigen, vinden wij. Opa’s en oma’s, broertjes en zusjes, vriendjes en vriendinnetjes, klasgenoten, docenten en anderen die afscheid willen nemen van uw overleden kind, zijn van harte welkom om dit op hun manier vorm te geven. Wij denken graag met u mee.