Uitvaart Nijmegen

Bij een uitvaart komt veel kijken; het melden van het overlijden, de voorbereidingen en natuurlijk de uitvaart zelf. De ervaren en deskundige medewerkers van Constantijn Koen Uitvaartverzorging hebben alle kennis in huis om een waardige uitvaart in Nijmegen te organiseren.
We nemen alles met u door.

De eerste stappen bij overlijden

Is uw dierbare overleden? Dan is er uiteraard ruimte voor de eerste emoties. Vervolgens moeten er een paar handelingen uitgevoerd worden. Dit kunt u zelf doen of u vraagt dit aan iemand uit uw omgeving. Het overlijden moet bijvoorbeeld gemeld worden bij een arts. Naasten moeten op de hoogte worden gesteld en de eerste voorbereidingen voor de uitvaart kunnen getroffen worden. Lees de eerste stappen bij overlijden

Bel ons op een voor u geschikt moment en laat ons weten wanneer wij kunnen komen, direct of later op de dag. Misschien weet u niet zo goed hoe één en ander aan te pakken en overlegt u het liefst eerst met ons. Ook dat is prima. Wij staan u graag te woord en zijn 24 uur per dag bereikbaar via 024 – 785 23 77 of via 06 – 421 160 93.

Opbaring van de overledene

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw dierbare op te baren. Wilt u dit thuis of in Afscheidshuys Sint Annamolen? Waar de overledene wordt opgebaard hoeft dus niet perse dezelfde locatie te zijn als waar de uitvaart in Nijmegen zal plaatsvinden. De verzorging vindt in de meeste gevallen plaats in Afscheidshuys Sint Annamolen. We vertellen u graag meer over opbaring thuis of opbaring in Afscheidshuys Sint Annamolen.

Voorbereiding van de uitvaart

We gaan met u in gesprek over de invulling van de uitvaart. Had de overledene wensen, heeft u zelf ideeën? Kunnen we u inspireren? Wij hebben veel ervaring in het regelen van een uitvaart in Nijmegen. Doordat we alles in eigen beheer hebben en een betrouwbaar netwerk hebben opgebouwd, kunnen wij met persoonlijke aandacht een waardig afscheid creëren. Wij werken al jaren samen met vaste partners voor uitvaartkisten en het rouwdrukwerk. Er is een ruime keuze aan muziek tijdens de uitvaart. Ook bloemen en boeketten kunnen de uitvaart persoonlijk maken. Wist u dat het heel goed mogelijk is om kinderen te betrekken tijdens de voorbereiding en de uitvaart? Ze kunnen op verschillende manieren een rol krijgen, denk bijvoorbeeld aan het dragen van bloemen of het versieren van de uitvaartkist.

Afscheid nemen

Voor de uitvaart kan het fijn zijn om afscheid te kunnen nemen van uw dierbare. In Afscheidshuys Sint Annamolen en de historische Sint Annamolen bieden wij de mogelijkheid om op rouwbezoek te komen in een huiselijke omgeving. U kunt kiezen voor een reguliere opbaring of opbaring in een 24-uurskamer. Bij een reguliere opbaring kunt u op afspraak op bezoek komen. Wanneer uw dierbare in een 24-uurskamer is opgebaard, krijgt u een sleutel van de kamer en komt u langs wanneer u daar behoefte aan heeft. Deze dagen voor de uitvaart kunt u invullen naar uw persoonlijke wens.

Vervoer

Constantijn Koen uitvaartverzorging bezit over een eigen wagenpark voor het rouwvervoer. Wanneer het geen thuisopbaring betreft brengen wij de overledene over naar ons Afscheidshuys Sint Annamolen of naar de opbaarlocatie van uw keuze. Op de dag van de uitvaart brengen we de overledene naar de afgesproken locatie voor de afscheidsdienst. Ook nemen we de eventueel aanwezige bloemen mee naar de uitvaart.

Dag van de uitvaart

Waar de uitvaart in Nijmegen en omstreken ook plaatsvindt, bijvoorbeeld in het uitvaartcentrum, het crematorium of een andere externe locatie, u kunt er voor kiezen om zelf te spreken. Natuurlijk kunt u dit ook overlaten aan één van onze uitvaartsprekers, samen is uiteraard ook mogelijk. Ook na de afscheidsdienst bent u van harte welkom in ons Afscheidshuys Sint Anna Molen om in een warme sfeer na te praten.

Vanzelfsprekend overleggen wij alles zorgvuldig met u als nabestaande. Met al uw vragen, twijfels en opmerkingen kunt u steeds terecht bij één vast aanspreekpunt binnen onze uitvaartonderneming.

“Zeer betrokken. Weet precies waar hij mee bezig is. Kan uitstekend luisteren en begeleiden. Geeft vertrouwen en rust gedurende de afwikkeling van de uitvaart.”