De uitvaart in stappen

Een naaste overlijdt. Wat nu?

Wanneer een naaste overlijdt kunt u gerust uw verdriet en emoties de ruimte geven. Kom daarna in actie, of vraag iemand in uw omgeving dit voor u te doen. De volgende stappen zijn nodig:

 1. Meld het overlijden

  Bent u thuis? Meld het overlijden dan bij de huisarts van de overledene of ’s avonds/’s nachts/in het weekend bij de huisartsenpost. De arts stelt het overlijden vast en vult de door hem meegebrachte overlijdenspapieren ter plekke in. Dit gaat, indien mogelijk, in overleg met de nabestaanden. Wanneer iemand in een zorginstelling of ziekenhuis overlijdt, sein dan iemand in van het verplegend personeel. Vervolgens zal er een arts bij uw dierbare komen.

  Het is wettelijk voorgeschreven dat een arts het overlijden formeel vaststelt. De arts vult daarna de aangifte van overlijden in met het verzoek deze te overhandigen aan de uitvaartverzorger. Constantijn Koen Uitvaartverzorging doet vervolgens namens u aangifte van overlijden in de gemeente waar uw dierbare is overleden.

 2. Stel naasten op de hoogte

  Neem contact op met de mensen die het dichts bij de overledene stonden, of andere naasten. Doe wat voor u gevoelsmatig het beste past. Belt u liever eerst familieleden of andere naasten en pas daarna een arts, prima.

 3. Ga na of er wensen zijn over de uitvaart

  Heeft de overledene wensen besproken of vastgelegd over zijn of haar uitvaart? Was er een voorgesprek met Constantijn Koen Uitvaartverzorging of is er een ingevuld Uitvaartwensenboekje? Zoek dit rustig uit. Probeer ook na te gaan wat voor uitvaartverzekering de overledene heeft.

 4. Leg kleding en papieren klaar

  Probeer vast kleding klaar te leggen, identiteits- en verzekeringspapieren plus een eventueel uitvaartwensenformulier en/of donorcodicil van de overledene.

 5. Neem contact met ons op, wij zijn dag en nacht bereikbaar

  Bel ons op een voor u geschikt moment en laat ons weten wanneer wij kunnen komen, direct of later op de dag. Misschien weet u niet zo goed hoe een en ander aan te pakken en overlegt u het liefst eerst met ons. Ook dat is prima. Wij staan u graag te woord en zijn 24 uur per dag bereikbaar via 024 – 785 23 77 of via 06 – 421 160 93.

U kunt altijd bij ons terecht, waar u ook verzekerd bent

Regelmatig krijgen wij de vraag of wij de uitvaart kunnen verzorgen van iemand die is verzekerd bij Dela, Monuta, Yarden of elders. Het antwoord is ja. U bent altijd vrij om voor Constantijn Koen Uitvaartverzorging & Afscheidshuys Sint Annamolen te kiezen. Wanneer u kiest voor Constantijn Koen Uitvaartverzorging, dan nemen wij de polis van de verzekeraar over. Deze kan u erop wijzen dat u duurder uit zult zijn. Dat is echter lang niet altijd het geval. Een uitvaart op maat kan voordeliger zijn dan de standaard uitvaart van de verzekeraar. In veel gevallen is zelfs bijbetaling bij een verzekeraar nodig omdat niet alles door de polis is gedekt.

Belangrijk om te onthouden: het is niet verplicht de uitvaart te laten verzorgen door de maatschappij waar u bent verzekerd. Uw verzekeraar moet het bedrag waar u recht op heeft te allen tijde uitkeren, welke uitvaartondernemer u ook in de arm neemt. U bent volledig vrij in uw keuze.

Meer weten? Neem gerust contact op.
Wij staan u graag te woord.

“Zeer betrokken. Weet precies waar hij mee bezig is. Kan uitstekend luisteren en begeleiden. Geeft vertrouwen en rust gedurende de afwikkeling van de uitvaart.”

Met een gerust hart 24 uur per dag naar het Afscheidshuys Sint Annamolen

Contact opnemen