Afscheidhuys Sint Annamolen

Wat is een afscheidshuys?

Huiselijk en laagdrempelig
De laagdrempeligheid en warme, huiselijke sfeer in Afscheidshuys Sint Annamolen maken dat u zich welkom voelt. Wij stellen alles in het werk om het u zo aangenaam mogelijk te maken. Aarzel dus niet zo duidelijk mogelijk te zijn over uw wensen. Vandaag de dag kan en mag er ongelooflijk veel. U kunt kiezen voor bepaalde muziek of bijvoorbeeld een fotopresentatie tijdens de condoleance. Op deze manier worden dierbare herinneringen gedeeld en vastgehouden. Constantijn Koen Uitvaartverzorging verzorgt uw condoleances in de historische Sint Annamolen van traditioneel tot geheel ongedwongen, vanzelfsprekend in uw eigen tempo. Of u nu kiest voor standaard of zeer exclusief; uw wens is onze zorg.

Rouwbezoek in een huiselijke omgeving
Na het overlijden wordt uw dierbare zorgvuldig en respectvol opgebaard. Nabestaanden die dit fijn vinden, kunnen op deze manier nog een laatste bezoek brengen aan de overledene. Uw dierbare kan thuis worden opgebaard of in Afscheidshuys Sint Annamolen. Nabestaanden die graag afscheid willen nemen van de overledene, kunnen op afspraak langskomen voor een rouwbezoek. Wanneer uw dierbare ligt opgebaard in een van de 24-uurs kamers De Molen of Sint Anna, kunt u op rouwbezoek komen wanneer en zo lang u wilt.

Over 24-uurs kamers

Opbaring in Afscheidshuys Sint Annamolen
De overledene kan thuis worden opgebaard, in Afscheidshuys Sint Annamolen of op een andere door u gewenste locatie. Het zorgteam voert de verzorging van de overledene uit en zal zorgvuldig nagaan wie van de familie eventueel wil helpen of hierbij graag aanwezig wil zijn. De verzorging wordt uitgevoerd met alle respect voor uw wensen en die van de overledene en vindt plaats op de locatie van de opbaring. Dus thuis, in Afscheidshuys Sint Annamolen of op een andere locatie.

Kiest u voor thuisopbaring? Dan is het wenselijk dat de overledene wordt opgebaard in een koele kamer waar een raam kan worden geopend. Indien nodig plaatsen wij een mobiele airco. Heeft u hier vragen over? Overleg gerust met ons.

De overledene kan ook worden opgebaard in ons eigen Afscheidshuys Sint Annamolen, een historische plek niet ver van het centrum van Nijmegen. U kunt kiezen voor een reguliere opbaring en op afspraak langskomen voor rouwbezoek. Opbaring in een van de twee 24-uurs kamers De Molen en Sint Anna is ook mogelijk. U kunt dan langskomen wanneer u wilt, op momenten die u het best schikken.

“Wij zochten een afscheidshuys met mogelijkheid tot 24 uur bezoek. Afscheidshuys Sint Annamolen bied die mogelijkheid ruimschoots. Vanaf het eerste moment dat wij in ’t afcheidshuys waren voelden wij ons er thuis. Afscheid nemen van je dierbare op het moment wanneer je er behoefte aan hebt. Al onze wensen tot bezoek en afscheid nemen werden vervuld” 

Dierbare herinneringen kunnen worden gedeeld
In Afscheidshuys Sint Annamolen is veel mogelijk. Wij doen er alles aan om te zorgen voor een warme, huiselijke sfeer waar u zich welkom voelt. Bespreek gerust al uw vragen en wensen, zodat we ons Afscheidshuys in de sfeer kunnen brengen die de nabestaanden op prijs stellen; traditioneel of informeel, eenvoudig of uitbundig. Er is veel mogelijk op het gebied van muziek, bloemen, kaarsen en andere zaken die uitdrukking geven aan de sfeer die u naar voren wilt brengen. Wees duidelijk over uw ideeën, zodat wij vorm kunnen geven aan het afscheid op een passende en waardige manier.

Het Afscheidshuys Sint Annmolen is makkelijk te bereiken
Afscheidshuys Sint Annamolen ligt op slechts 1,5 km van het centrum van Nijmegen, met de auto is dit drie minuten rijden. Op een minuut lopen van het Afscheidshuys stopt  een bus, bij de halte Sint Annamolen. Vanaf station Nijmegen Centraal doet de bus er circa vijf minuten over.

Contact opnemen

Geschiedenis van de Sint Annamolen
De Sint Annamolen werd rond 1820 gebouwd in het toenmalige gehucht Sint Anne voor het malen van graan. Al in 1847 besloot het polderbestuur over te stappen op stoombemaling en werden de Sint Annamolen plus de drie andere molens in het gebied te koop aangeboden. Een van de molens werd verkocht aan een olieslager en één molen werd verplaatst naar Winssen, waar hij nog altijd staat. De Sint Annamolen ging vanaf 1905 deel uitmaken van een maalderij. Intussen waren belangrijke onderdelen verwijderd en bestond ze nog slechts uit een romp en een kap.

In de jaren ’70 werd de Sint Annamolen gerestaureerd en opnieuw maalvaardig gemaakt. Tot 2006 draaide ze weer regelmatig, maar vanwege de slechte staat van het wiekenkruis, werd hier helaas mee gestopt. In 2010 werd de molen gerepareerd. Een jaar later werd ze opnieuw in gebruik genomen en kwam er een molenwinkel in het oude pand.

In de vroege ochtend van augustus 2011 ontstond er brand in het magazijn van de molenwinkel, vermoedelijk door kortsluiting. Omdat de brandweer er gelukkig op tijd bij was, werd de oude molen gered en draaiden haar wieken nog enkele jaren met enige regelmaat. In 2017 ontstonden er echter opnieuw problemen aan het wiekenkruis en werd de oude dame, uit veiligheidsoverwegingen, voorgoed stilgezet.

Bron: molendatabase.nl