Dé uitvaartondernemer in Nijmegen

Dé begrafenis ondernemer in Nijmegen

Onze uitvaartbegeleiders

Uitvaarten begeleiden is een voorrecht en heel bijzonder om te mogen doen.

Intens en vol diepgang, maar ook dienstverlenend en heel praktisch. Het is een beroep dat hoge eisen stelt aan onze uitvaartbegeleiders die u ondersteunen en begeleiden. Al onze uitvaartbegeleiders zijn dan ook vakmensen met hart voor hun werk en oog voor mensen en detail.

We zijn gastvrij en tegelijkertijd bijna onzichtbaar aanwezig; inlevend, flexibel en
professioneel. Ieder mens en dus ook iedere uitvaart is uniek, en samen met u zoeken we naar een balans tussen persoonlijke invulling en bestaande gebruiken.

Wij staan als team voor u klaar, we stellen ons graag aan u voor.

Constantijn Koen

Constantijn Koen

Mijn naam is Constantijn Koen, geboren in Nijmegen. Sinds 1998 woon ik met mijn gezin vlak boven de Waal, in het dorp Bemmel.

Mijn kinderjaren waren vrolijk en onbezorgd en ik stond, zoals de meeste kinderen, niet stil bij grote levensvragen. Op mijn twaalfde veranderde alles. Mijn moeder overleed en voor het eerst vroeg ik me dingen af als ‘Wie ben ik?’, ‘Waar sta ik?’ en ‘Waar draait het om in het leven?’. Ik was erg bedroefd en miste mijn moeder. Haar dood bracht echter ook iets positiefs teweeg en stimuleerde mij plezier te hebben in de mooie dingen van het leven en op zoek te gaan naar zingeving.

De opleiding voor uitvaartondernemer paste in deze zoektocht. Na een stage bij DELA Uitvaartverzorging kon ik terecht bij Monuta Uitvaartzorg en startte ik als uitvaartverzorger in de regio Nijmegen, Arnhem en Dieren. Het begrip zingeving werd steeds concreter voor mij en vond ik in het contact met nabestaanden en de persoonlijke aandacht voor families en andere betrokkenen. Dankbaar werk, evenals het regelen van alles wat moet gebeuren in een emotionele, hectische periode.

De tijd nemen, aandacht en respect. Ik besefte ten diepste hoe essentieel deze woorden zijn bij het regelen van een uitvaart en alles wat daarbij komt kijken. De dankbaarheid van de nabestaanden zorgt ervoor dat mijn gedrevenheid als begrafenisondernemer blijft groeien, tot op de dag van vandaag.

De hoop dat nabestaanden troost en kracht kunnen putten uit de laatste dagen met hun dierbare, al dan niet in ons Afscheidshuys Sint Annamolen Nijmegen of Afscheidshuys Lingewaard Bemmel, inspireert mij alles in het werk te stellen voor een passend afscheid. Je krijgt maar één kans om het goed te doen en daarom streven wij ernaar om nabestaanden met een goed gevoel, ondanks hun verdriet, te laten terugkijken op een waardig en respectvol afscheid. Dat is mijn drijfveer.

Als uitvaartondernemer is mijn belangrijkste uitgangspunt tijdens een uitvaart en de voorbereiding ervan: meebewegen in uw sfeer van afscheid nemen. Goed kijken, meedenken en respect voor uw benadering en de wensen van de overledene zijn voor mij sleutelwoorden. Ik ondersteun graag op een informele, persoonlijke manier en houd in de gaten wat nabestaanden graag zelf willen doen. Daar waar gewenst geef ik professionele aanvulling, alles in zorgvuldig overleg.

Samen met de nabestaanden geef ik vorm aan de uitvaart en probeer ik mensen die dat prettig vinden te inspireren en te ontzorgen. Met behulp van mijn team zorg ik voor een uitvaart waar u met een goed gevoel op terug kunt kijken. Heeft u vragen of twijfels? Aarzel dan niet om contact op te nemen op een voor u geschikt moment. Wij staan voor u klaar.

Constantijn Koen
Team Uitvaartverzorging Nijmegen-Sint Anna Molen-Constantijn Koen

“We zijn Constantijn en zijn medewerkers zeer dankbaar voor het mooie afscheid. Mede door hun goede zorgen hebben wij liefdevol en respectvol afscheid kunnen nemen. Wij kunnen hier met een heel goed gevoel op terug kijken. We hopen voor iedereen, die iemand moet verliezen, dat het afscheid zo mooi mag zijn als bij ons.”

Ons team

Caroline Koen

Caroline Koen

Mede-eigenaar | Uitvaartverzorgster | Overledenenverzorgster | Uitvaartassistente | Gastdame Afscheidshuys

Door Constantijn heb ik dit mooie en dankbare werk leren kennen en heb gezien en ervaren wat een persoonlijke uitvaart voor mensen kan betekenen.

De oprechte betrokkenheid in ons team is eerlijk en echt. Dat voelen mensen, en daardoor wordt een uitvaart echt persoonlijk.

Iedereen is bij ons welkom en iedereen verdient een passend afscheid. Dat is waar wij voor staan.

Vera Klomp

Vera Klomp-Kloppenburg

Uitvaartverzorgster

Jarenlang heb ik met bloemen gewerkt, en in die tijd heel veel rouwbloemwerk mogen verzorgen. Toen al heb ik ervaren hoe bijzonder het is om in een van de meest kwetsbare momenten in een mensenleven van betekenis te kunnen zijn. ‘Gewoon’ door persoonlijk contact, te luisteren en aandacht te geven. Ruim 2 jaar geleden heb ik de opleiding voor uitvaartverzorger afgerond en de overstap gemaakt van bloemen naar de uitvaartbranche.

Het luisteren en aandacht geven is gebleven. Mijn taak als uitvaartverzorgster is om met nabestaanden de balans te vinden tussen tradities, rituelen en eigen invulling tijdens het afscheid en praktische zaken uit handen te nemen. Waardoor het afscheid een weerspiegeling wordt van het leven van de persoon die is overleden, en de uitvaart een troostrijke herinnering wordt voor de nabestaanden.

Claudia van der Paard

Claudia van der Paard

Overledenenverzorgster | Uitvaartassistente | Gastdame Afscheidshuys

Mijn naam is Claudia van der Paard en sinds 2016 werkzaam als overledenenverzorgster, uitvaartassistente en gastdame voor Constantijn Koen Uitvaartverzorging.

Het ondersteunen van de nabestaanden in een voor hen verdrietige periode geeft mij veel voldoening. Vooral omdat dit veel kan toevoegen aan de rouwverwerking. Tijd hiervoor nemen en er voor u zijn vind ik erg belangrijk en staat bij mij hoog in het vaandel.

Marcel Ras

Marcel Ras

Uitvaartspreker | Ritueel (liturgisch) begeleider

“Een mooi afscheid is het begin van je rouwverwerking”. Na het overlijden van een naaste komt er veel op u af. Terwijl uw hoofd er niet naar staat, moeten er veel belangrijke beslissingen genomen worden in een relatief kort tijdsbestek. Naast alle praktische en logistieke zaken kan ik u helpen met de inhoudelijke kant van de ceremonie. Samen bepalen we de orde van dienst, alles in samenspraak met u en Constantijn Koen. Als uitvaartspreker geef ik woorden aan uw verdriet. Voor mij geldt dat iedere overledene uniek is dus schrijf ik altijd unieke welkomstwoorden en slotteksten. Ik kan als ritueel (liturgisch) begeleider, wanneer er geen dominee of pastor aanwezig zal zijn, rituelen en persoonlijke symbolen gebruiken in de afscheidsdienst / plechtigheid.